De kwekerij

Het kweken van deze prachtige plant, die het zomer èn winter het goed doet, is een jarenlang proces om tot het uiteindelijke product te komen op onze kwekerij aan de Molenkolk 4 te Boskoop. De kwekerij is ruim een hectare groot en heeft een aantal kassen en een groot veld. Onze kwekerij beschikt over veel technieken die voor de ontwikkeling en groei van de Skimmia goede en mooie resultaten geeft.
De planten worden heel goed verzorgd en zien er dan ook goed en optimaal uit.
De kwekerij is goed te overzien waardoor wij ons volop kunnen richten op het bevorderen, en waar mogelijk verbeteren, van de diverse technieken om tot een perfect eindresultaat van de skimmia te komen. Onze skimmia’s zijn breed inzetbaar voor diverse doeleinden, zoals in de tuin (volle grond), in huis of in grote potten voor buiten en binnen.
We kennen twee soorten skimmia’s: de bloemdragende en besdragende skimmia.
De bloemdragende skimmia is zelf bestuivend. Bij de besdragende skimmia gaat het wat moeilijker, die helpen wij dan ook door bijen in te zetten voor de bevruchting.

In de eerste kas van de kwekerij staat de stek van de skimmia. Deze stek wordt gemaakt in de eerste weken van juli, blijft daar een tijdje groeien en wordt daarna overgepot. In het tweede jaar gaat de skimmia de kas in waar de plant zich verder kan ontwikkelen. Dit wordt ook gestimuleerd met speciaal voedsel en regelmatig water en biologische bestrijders. In het tweede jaar gaan de skimmia’s naar het grote veld buiten. Hier kunnen ze wennen aan de buitentemperaturen en onregelmatige regenval. Na een jaar zijn ze klaar voor de verkoop!

 

Translate »