Over ons

Boomkwekerij Dennis van Eijk sinds 2009 gespecialiseerd op het gebied van de Skimmia.
Om deze prachtige plant, die het zowel in de zomer als in de winter goed doet, te kunnen fabriceren, is het een jarenlang proces om tot het uiteindelijke product te komen dat wij aan u leveren. Dit alles volgt vele stappen die allemaal gevoerd worden op onze kwekerij aan de Molenkolk 4 te Boskoop, gelegen in de polder Nesse/Rijneveld.

De kwekerij is ruim een hectare groot en heeft verschillende kassen en een groot veld. Onze kwekerij beschikt over veel technieken die voor de ontwikkeling en groei van de Skimmia goede en mooie gevolgen heeft.

De planten worden stuk voor stuk goed verzorgd met daarom ook een optimaal resultaat. De kwekerij van ruim een hectare is overzienbaar waardoor wij ons kunnen richten op het bevorderen en waar mogelijk verbeteren van onze technieken voor het optimale resultaat van de Skimmia.

Hierdoor zijn we gespecialiseerd in Skimmia’s in bijvoorbeeld de tuin (volle grond), in huis of in een grote pot voor buiten of binnen. Ook heeft onze kwekerij oog voor de omgeving om ons heen en proberen we Skimmia’s goed laten bevruchten door bijen in plaats van chemische middelen te gebruiken.

Dit bevordert de kwaliteit van de plant en dit gebeurt in de tweede kas van de in totaal drie kassen. In de eerste kas van de kwekerij staat de stek van de Skimmia.
Deze stek wordt gemaakt in de eerste paar weken van juli en blijft daar groeien voor een tijd en daarna wordt het over gepot. In het tweede jaar gaat de Skimmia de kas in waar de plant zich verder kan ontwikkelen. Dit wordt ook gestimuleerd met speciaal voedsel en regelmatig water.

In het derde jaar komen de Skimmia’s op het grote veld buiten te staan. Hier kunnen ze wennen aan de buitentemperaturen en onregelmatige regenval. Als ze hier een jaar hebben gestaan zijn ze klaar voor de verkoop!

De boomkwekerij is begonnen onder de naam A.M. van Eijk vof in 1975 gevestigd aan de Nesse (nu inmiddels Molenkolk 4) naast de Gouwe in het kwekersdorp van Europa: Boskoop.
Het bedrijf is een eenmanszaak, overgegaan van vader op zoon.

Het bedrijf startte met een breed plantenassortiment in de volle grond, Conifeersoorten, Rhododendrons, Azalea’s, Pernettya en Skimmia’s. Maar in 1990 is het bedrijf zich gaan specialiseren in de Skimmiateelt. Dit was een hele stap voor het bedrijf om van ongeveer 50 plantsoorten naar minder plantsoorten te gaan. de Skimmia: ‘Rubella’. ‘Rubinetta’ etc.
Anno 2009 kwam er nieuw leven in de kwekerij; de zoon trad in het bedrijf.
Vandaag de dag worden er nog steeds met liefde Skimmia’s geteeld: de “Rubella” en “Rubinetta”, maar ook de Skimmia “Fragrant Cloud”.

Kwekerij     

Translate »